Ugens spillerprofil er nok engang et produkt af FCMs talentskole og endnu et bevis på en spiller trafik den anden vej fra en superligaklub til en mindre klub som vores. Efter 6-7 år i Ulveland blev det denne vinter klart for Simon, at tiden var inde til et skifte til seniorfodbold, selv om han faktisk først til sommer reelt er seniorspiller.

”Jeg har trænet under Lasse Heinze i mange år, og han synes, jeg skulle prøve Ringkøbing, som han jo også kender så godt”, fortæller den unge målmand. ”Det har jeg ikke fortrudt et øjeblik – heller ikke selv om, det ikke er blevet til turneringsminutter på 2. division. Jeg nyder et rigtigt fint træningsmiljø med de øvrige målmænd og ikke mindst målmandstræner Brian Andersen, og så skal spilletiden nok komme. Det drejer sig bare om at hænge i og være klar til chancen opstår”.

Som målmand har han ikke ideal højde, men til gengæld er han hurtig med gode reflekser og med en sparketeknik, vores førsteholdskeeper må misunde. Og så er han qua sine mange år i elitemiljø mere end træningsparat og klar til enhver træning, og det er med til at højne kvaliteten til træning. Gode keepere stiller store krav til sig selv og deres medspillere, hvilket kun er godt for træningsmiljøet.

”Jeg vil gerne vinde, og i øjeblikket vinder vi meget med 2. holdet, så vi forhåbentlig kan rykke op i jyllandsserien til sommer”, vurderer Brogaard. ”På sigt stiler jeg højere, men nu er jeg snart færdig på HF og flytter fra Ikast, og så vælger jeg et sabbatår eller 2, hvor den skal ha’ fuld skrue, så må vi se, hvad det rækker til”.

Simon kommer oprindeligt fra Holstebro og bosætter sig der efter planen, så han får lidt kortere vej til fodbolden fremover.

 

Navn: Simon Brogaard 

Position: målmand 

Alder: 19 år 

Kampe: 0 

Mål: Ingen 

Favoritplads: keeper

Favoritspiller: Kasper Smeichel

Favoritklub: Leicester 

Beskæftigelse: HF studerende

Tidligere klubber: FCM

 

Lauge har spillet så mange år i Ringkøbing, at han faktisk betragter det som sin barndomsklub. Han kommer dog oprindeligt fra Hover og spillede flere års ungdomsfodbold i Spjald, inden skiftet til RIF som 13-årig.

”Jeg bor stadig i Hover, men bruger det meste af min tid i Ringkøbing på Handelsskolen og fodbolden, og det forventer jeg sådan set fortsat – altså det med fodbolden, for jeg bliver færdig som student til sommer, og så håber jeg at finde noget arbejde i området, inden jeg om et år eller 2 beslutter mig for videre uddannelse”, fortæller den 19-årige gut.

Og sådan er det faktisk gældende for mange af vores spillere. At man i en tidlig ungdomsalder skifter fra en lokal omegnsklub pga ambitioner og ønsket om at spille 11- mandsfodbold på så højt niveau som muligt.

”Det er så fedt, at vi er mange unge i vores førsteholds trup, og 2. holdet har f.eks. en gennemsnitsalder på omkring de 20 år, så det er klart medvirkende til et godt omklædningsrum og træningsmiljø”, siger Lauge. ”Og de få rutinerede i truppen bidrager gerne med råd og vejledning, så jeg synes både, det er socialt og seriøst på en måde, der lige passer til mig”.

Der er heller ingen tvivl om, at Lauge med tiden vil blive stamspiller. Hurtig, venstrebenet, godt skud med fin teknik og med en vinderattitude, der med jævne mellemrum også udløser advarsler og karantæne. Hvad angår det sidste har vi haft flere af den slags fyre, og fælles må man bare konstatere, at de jo også volder modstanderne de største problemer.

”Jeg spiller selvfølgelig for at vinde hver gang og mit mål er at blive fast stamspiller på holdet”, fortsætter Lauge. ”Jeg trives godt i det vestjyske og med fodbolden, så jeg kan sagtens se mig selv i Ringkøbing i mange år fremover”.

 

Navn: Lauge Olesen

Position: angriber/kant 

Alder: 19 år 

Kampe: 7

Mål: Ingen 

Favoritplads: angriber 

Favoritspiller: Daniel Agger 

Favoritklub: Liverpool 

Beskæftigelse: 3. årgang HHX Ringkøbing

Tidligere klubber: Kun Ringkøbing som seniorspiller